PowerPop bezig met toekomstmuziek

Plannen voor zangopnames en 25-jarig jubileum

4 maart 2021

PowerPop hield woensdag 3 maart de algemene ledenvergadering (ALV). Naast een terugblik op 2020, bespraken we ook onze toekomstplannen. Zo willen we zangkwaliteit en samenzang verder ontwikkelen en investeren in saamhorigheid (juíst in coronatijd). Ook denken we alvast na over optredens in juni en rond Kerst (indien mogelijk), het maken van nieuwe professionele beeld- en geluidsopnames, én ons 25-jarig jubileum in 2023.

“Ontspan, geniet, praat en denk mee, op naar een vruchtbare ALV!” Met die boodschap had het bestuur snoeptasjes bezorgd bij alle leden. Met een Choco Prince, hopjes en ontspannende kopjes thee zaten we klaar om online te gaan, want ook dit jaar verliep de vergadering via Zoom. Een ‘lekker’ begin dus…

Tijdens deze avond werd Nicole unaniem herkozen als bestuurslid. We namen helaas wel afscheid van Freek en Kim, die besloten hebben om PowerPop te verlaten. Ze werden deze avond letterlijk uitgezwaaid... Hun vertrek betekende ook dat er meteen twee vacatures vrijkwamen voor de muziekcommissie. Die zijn inmiddels ingevuld door Angela en Marga. Succes, dames!

We keken verder terug op een bijzonder jaar, waarin we creatief moesten zijn om te kunnen blijven repeteren in coronatijd. Maar we keken ook vooruit naar de rest van dit repetitiejaar, dat ook weer uitdagend beloofd te zijn. Daarvoor gingen we halverwege de agenda uiteen in kleine discussiegroepjes. We repeteren nu al maanden via Zoom, dus de vraag was: in hoeverre zijn we tevreden met hoe dat nu loopt? En hoe kunnen we die repetities misschien nog leuker en beter maken? Het bestuur neemt de bevindingen mee, en houdt ondertussen scherp in de gaten of er versoepelingen komen voor zingen in koorverband.

Corona beperkt ons dus nog steeds qua repetities en optredens. Toch zijn we al aan het brainstormen over het jaar 2023, waarin we ons 25-jarig jubileum vieren. Ook dat bespraken we tijdens de ALV, wederom in kleine groepjes. Uiteenlopende opties kwamen voorbij, voor optredens en festiviteiten op kleine en grote schaal. Het is misschien nog verre toekomstmuziek, maar de voorpret is al begonnen!

 


© 2020 Powerpop, Apeldoorn. Alle rechten voorbehouden