login

Goede doelen

Vanaf het jaar 2014 zet PowerPop zich 5 jaar lang ieder jaar in, voor een goed doel. Dat betekent dat het koor zich belangeloos inzet en beschikbaar stelt om geld in te zamelen voor een goed doel, dat door één van onze leden zelf is gekozen.
Dat doen we natuurlijk op een manier waar we goed in zijn:
Zingen met Power!

Hieronder vind je een overzicht van de doelen waar PowerPop zich de afgelopen jaren voor heeft ingezet en hoe ze dat heeft gedaan. 

Dit jaar zal PowerPop een bedrag van € 250 schenken aan de stichting Omgaan met Pesten. Zangeres Joyce Rising heeft een lied geschreven over pesten en dat lied heet “Proud to be me”! Joyce Rising actie

Vroeger is Joyce zelf gepest en nu wil Joyce heel graag in samenwerking met de stichting Omgaan met Pesten een prachtige videoclip opnemen voor haar liedje Proud to be me. Ze willen heel graag mensen die gepest zijn op het hart drukken dat ze trots op zichzelf mogen zijn via deze videoclip. Ondanks dat je bent gepest, ben je goed zoals je bent, dat is de boodschap.

PowerPop zal met Joyce een optreden verzorgen tbv dit goede doel. Vermoedelijk zal dit in september aanstaande plaatsvinden in Gigant Apeldoorn.

Voor het jaar 2017 is de keus gevallen op Hospice Apeldoorn. logo hospiceHet hospice kan alle steun gebruiken.

Hospice Apeldoorn noemt zich een 'bijna-thuis-huis'. Ze richten hun zorg op mensen in de laatste periode van hun leven. Als de zorg thuis niet meer mogelijk is, bieden zij een alternatief. Een plek die zo veel mogelijk lijkt op de thuissituatie. Dit alles dankzij de inzet van meer dan 70 vrijwilligers.
Popkoor PowerPop steunt deze vorm van zorg van harte.

Op 30 mei jl. is een delegatie van popkoor PowerPop naar het Hospice geweest om een cheque van 250 euro te overhandigen aan coördinator mw. Jenny Uulders.

 

                                      IMG 5496

v.l.n.r.: Ellen Welling, koorlid PowerPop en vrijwilligster bij het hospice, Marga Nijhuis voorzitter PowerPop en coördinator mw. Jenny Uulders.

 

Eind september 2016 heeft het PowerPopbestuur de actie voor Stichting Ambulance Wens afgesloten en het mooie bedrag van € 500,- kunnen overmaken aan de Stichting.
logo ambulancewens

Het geld is o.a. afkomstig van de opbrengst van een veiling die we in mei dit jaar hebben gehouden. Daarnaast heeft de collectebus van de Stichting op een tweetal  nazomer-fairs

 

P1010524108 nazomerfair 2016

en op een rommelmarkt gestaan, waar PowerPop aanwezig was.
Tenslotte heeft de penningmeester het bedrag mooi naar boven afgerond.

Dat de Stichting blij is met het bedrag mag blijken uit onderstaande reactie van Kees Veldboer, directeur en oprichter.

" Enorm bedankt voor deze donatie waarmee wij weer andere mensen kunnen en mogen helpen!"

Voor 2017 zal PowerPop zich gaan inzetten voor weer een ander goed doel.

In het jaar 2015 is, m.n. door ons concert op 31 oktober, niet eerder in het jaar veel aandacht geschonken aan het Goede Doel.

Om de traditie (en ons voorgenomen plan) vol te houden is op het laatste moment, aan het einde van dat jaar besloten om dan iets voor Serious Request te doen.

We hebben op 19 december een optreden gegeven bij het Kleine Glazen Huisje (van Modehuis Beermann, Deventerstraat) waar 2 vrijwilligers van RTV Apeldoorn 55 uur lang een uitzending verzorgden.

Dit optreden hebben we -vanzelfsprekend- belangeloos gedaan, maar we hadden natuurlijk wel onze dirigentskosten. We hebben een leuk optreden gegeven, en daarna het lied Happy New Year gezongen met het aanwezige publiek.

Veel koorleden hebben die avond een persoonlijke donatie gedaan voor Serious Request!

Voor 2014 is de keus gevallen op Upendo4kids, een stichting die zich inzet voor betere omstandigheden voor kinderen in Kenia. Upendo betekent Liefde in het Keniaans. Dat spreekt voor zich.

Op zaterdag 8 maart hebben we samen met de stichting een benefietavond georganiseerd in de Julianakerk aan de Deventerstraat. In twee optredens van een half uur hebben we bijna ons hele repertoire gezongen.
Voor de afsluiting van de avond hebben we een drietal Afrikaanse nummers gezongen, waarbij we zijn begeleid door een percussiegroep met o.a. djembé’s.

Naast het optreden in een kerk met haar geweldige akoestiek heeft deze begeleiding ons optreden nog meer POWER gegeven.

Onder het genot van een drankje en Afrikaanse hapjes zijn de gasten door de organisatie geïnformeerd over de hulp die met het geld van Upendo4kids wordt gerealiseerd.

Een modeshow met kleurrijke Afrikaanse mode tussen de optredens door én het optreden van Lamin Kuyateh met de de kristalheldere klanken van de Kora, een Afrikaans muziekinstrument, hebben de avond tot een groot succes gemaakt.

Het publiek kreeg al snel de handen op elkaar en kwam gezellig in beweging.

De opbrengst is 1170 euro, waarvan meer dan de helft door PowerPop bijeen is gebracht. We kunnen terugkijken op een geslaagde avond met een mooi resultaat!

 

Powerpop zingt voor goede doel

Flyer Powerpop2014

Ga naar boven