login

Nieuws

·       PowerPop 6 nieuwe leden heeft verwelkomd. En dat nieuwe leden meer dan welkom zijn?wistjedat1

·       PowerPop op 23 november a.s. een optreden verzorgt in Enschede?

·       PowerPop, na een waanzinnig concert op 23 juni jl., zich gaat focussen op nieuwe uitdagingen?

·       PowerPop  een superleuke vereniging is, met enthousiaste mensen en veel energie

·       PowerPop altijd in is voor nieuwe dingen………

 
wistjedat2

 

 

JoyceRising

 

PowerPop ondersteunt dit initiatief met een optreden op
23 september in Gigant! KOM JE OOK?

Hashtag met ons mee #proudtobeme!


Om zoveel mogelijk publiek te bereiken met onze boodschap 'Proud to be me' hebben we jouw hulp nodig! Hashtag daarom zoveel mogelijk met ons mee met #proudtobeme! Via Facebook en Instagram bijvoorbeeld kunnen we veel mensen bereiken. We hopen zo ook kinderen, volwassenen die zijn gepest of momenteel worden gepest te bereiken. Je helpt ons onwijs als je onze berichten deelt/liked (www.facebook.com/joycerisingmusic en https://www.facebook.com/omgaanmetpesten/) en/of vertelt over onze campagne #proudtobeme aan anderen. Als iedereen zoveel mogelijk #proudtobeme gebruikt op social media kanalen, dan kunnen we meer en meer mensen bereiken die deze boodschap zo hard nodig hebben. Hashtag dus mee: #proudtobeme! Alvast bedankt voor jullie hulp om pesten zo de wereld uit te helpen. Ik waardeer het enorm.


Liefs, Joyce Rising.
http://www.joycerising.com
ook in de stentor

 

Het Apeldoorns Stadsblad

Apeldoorns Stadsblad1

De Stedendriehoek

Stedendriehoek 20 6 18

 

De Stentor

De Stentor 1 21 6 18

Jeetje, Popkoor PowerPop al 20 jaar oud, of zullen we zeggen pas 20 jaar jong!

Gefeliciteerd met deze mijlpaal.

Wij hebben hier een groot aantal jaren van meegemaakt. Laura vanaf het begin en Jacqueline vanaf 2000. We hebben heel wat samen meegemaakt. 3 Dirigenten, meerdere eigen begeleidingsbands, heel veel nummers ingestudeerd (en vergeet de choreo's niet!) en verschillende optredens.

PowerPop is begonnen met een oproep in de krant, waarin gemeld werd dat er een nieuw koor in een nieuw genre zou worden opgericht, een popkoor! Laura heeft zich daar voor aangemeld en mocht, na eerst op een reservelijst te zijn terecht gekomen, toch vanaf de eerste avond meezingen. Spannend!

PowerPop is  begonnen met dirigent Meintje van Mierlo. Toen zij aangaf aan iets nieuws te willen beginnen, is Astrid van den Berg voor de groep komen staan. In haar tijd werd PowerPop enige tijd zelfs begeleid door een "eigen" band. Ook heeft zij, samen met het bestuur van PowerPop, DivaPower opgezet. Op een gegeven moment gaf Astrid aan dat zij wilde stoppen met het dirigeren van PowerPop en is Wilco Stronks als dirigent begonnen, wat hij nu al weer 11 jaar doet.

Wij hebben allebei in het bestuur gezeten en ons op die manier proberen in te zetten voor PowerPop.

Er zijn verschillende eigen concerten georganiseerd. PowerPop heeft concerten georganiseerd in de aula van Sprengeloo, in de aula van de KSG, in Gigant (één keer samen met DivaPower en één keer alleen in de Popzaal) en in het Bolwerk. Ook zijn er een aantal korenfestivals georganiseerd, één in Ugchelens Belang en één in café Spoorzicht in Eerbeek. Allemaal zo leuk om te doen! En dan staat nu het volgende spektakel op stapel.

Wij zijn beiden geen lid meer, maar voelen ons nog zeer verbonden met PowerPop. Wij hebben jaren met heel veel plezier bij PowerPop gezongen, waarbij wij, dat willen we toch ook nog wel even aanhalen, heel vaak werden gesupporterd door onze ouders. Helaas is onze vader in september 2011 al komen te overlijden en onze moeder op 21 mei jl. Zij hebben altijd erg genoten van de optredens van PowerPop, alhoewel onze moeder het op het laatst wel wat "luid" vond...

Heel veel succes met de laatste voorbereidingen en wij komen zeker kijken wanneer jullie los gaan in Orpheus op 23 juni a.s.

Veel liefs,

Jacqueline en Laura Kleisen

Joyce Rising is een zangeres die geboren en getogen is in Apeldoorn. Joyce is een singer-songwriter -producer. Joyce schrijft, zingt en produceert haar eigen liedjes. Tevens geeft zij zangles aan huis of op locatie.

 

Al vanaf haar vroege jeugd zingt Joyce.Joyce Rising actie

Wij hebben mogen kennismaken met Joyce omdat PowerPop een zangeres zocht voor ons concert op 23 Juni 2018 in Orpheus Apeldoorn. 

 

Elk jaar kiest Powerpop een goed doel om te steunen. Dit jaar hebben we gekozen om de stichting Omgaan met Pesten te steunen waaraan Joyce zich heeft verbonden.

Pesten komt helaas nog veel te vaak voor, onder kinderen maar ook onder volwassen. Daarom is het goed om er als volwassenen ook eens over na te denken.

 

Met het liedje `Proud to be me` hoopt Joyce vele mensen die zijn gepest een hart onder de riem te steken.

 

Samen met de stichting Omgaan met Pesten heeft ze een prachtig project in gang gezet. Het liedje en een videoclip zijn daarvan nog maar het begin. Als de videoclip er straks is zal deze o.a. onderdeel worden van de trainingen en antipestprogramma´s van de stichting. Daarnaast gaan zij voor de landelijke week tegen pesten in september 2018 een gratis lespakket 'Proud to be me' verspreiden.

 

Om dit doel te kunnen realiseren is er een crowdfundingactie opgezet.

Het geld is nodig om een mooie videoclip op te nemen, die voor veel slachtoffers van pesten het verschil kan maken!

 

Wij PowerPoppers steunen dit doel graag!!

 

 

 

Ook al zijn we nog flink aan het repeteren voor het grote jubileum concert op 23 juni 2018 in Theater Orpheus, toch kijken we ook al een beetje verder vooruit.

 

Dus!

 

We doen weer mee! image006

30 Dijken van stemmen die tegelijkertijd zingen en je omver blazen met hun versies van nummers uit de TOP2000, dat beleef je tijdens de TOP2000 Popkoren Contest. Op zaterdag 15 december treden voor de vijfde maal popkoren vanuit het hele land op in de hoop om de felbegeerde TOP2000 bokaal te winnen. Laat je verrassen en geniet van de mooiste popnummers die je worden toegezongen door de beste popkoren van Nederland.

 

Save the date.

 

Wanneer: Zaterdag 15 december 2018
Waar: Luxor Live & Binnenstad Arnhem
Entree: Gratis


Het is je misschien wel opgevallen: het is erg stil in onze nieuwsrubriek.IMG 6009klein

Normaal gesproken is er van alles te melden over optredens en andere activiteiten.

Maar dat betekent absoluut niet dat er niets gebeurt!
Integendeel. Er wordt achter de schermen keihard gewerkt aan ons concert van 23 juni aanstaande in schouwburg Orpheus. En dat houden we natuurlijk nog even als verrassing.

In februari is het hele koor speciaal op koorweekend geweest om met elkaar extra te studeren op choreo, muziek en uitstraling.
Alle zeilen worden bijgezet om ons publiek straks te trakteren op een geweldige voorstelling zoals dat van PowerPop verwacht mag worden. We beweren niet voor niets het meest swingende popkoor van Apeldoorn te zijn.

En swingend, dat wordt het. Dat beloven we! Kom het zelf checken!!
Koop tickets voor ons concert op zaterdag 23 juni aanstaande. Ze zijn voor 15 euro per stuk te bestellen via de website van Orpheus op www.orpheus.nl.
Dat is toch bijna niks?!

Afgelopen juni zijn we gefilmd en geïnterviewd door In2pics Pictures om ons eerste promofilmpje te laten maken. Tijdens ons optreden in Vaassen (waar we ook nog eens als winnaar uit de bus kwamen) en op een woensdagavond tijdens onze wekelijkse repetitie liep er een cameraman om ons heen en werden een aantal koorleden in de pauze geïnterviewd. Even wat anders, praten in een microfoon, als je zingen gewend bent..

De mannen van In2Pics Pictures hebben de film in de vakantie heel mooi gemonteerd en onze eerste promofilm is een feit. We zijn er heel blij mee en trots op. Wat een tof stel zijn we toch!
Als je de film nog niet gezien hebt, hier kun je het bekijken!

PowerPop op de Zwarte Cross 2017: “Vaak bu’j te bang”

Op zaterdag 15 juli was het voor de 2e keer een feit: PowerPoppers gaan werken op de Zwarte Cross om zo de kas van de club te spekken.

Vol enthousiasme en goede zin zijn 17 leden afgereisd naar Lichtenvoorde, waar het jaarlijkse, uit de kluiten gegroeide festival, de Zwarte Cross, plaatsvindt.img 6037

Inchecken als crew, deel van het 'serviceteam terrassen'. Even een bakje koffie, schorten en handschoenen aan, emmers, sponzen, trekkers, vuilniszakken en prikkers/knijpers mee en op naar het festivalterrein. De beweegnorm van die dag hebben we dan al gehaald.

Op 4 terreinen gaan we met Power aan de slag om de afvalproductie in toom te houden en tafels schoon te houden. Een hels karwei. Als je bedenkt dat er op zo’n dag zo’n 65.000 bezoekers langs komen, kun je je vast voorstellen dat we met 17 PowerPoppers hard moeten werken.

Niet getreurd, zoals het thema is “Vaak bu’j te bang”: we gaan ervoor en maken er iets moois van. De opdracht om vooral “schik” te maken met het publiek, ligt ons PowerPoppers goed. Dus na 6 uur werken konden we zeggen: Missie geslaagd!

Het was een prachtdag, we hebben genoten van mensen, muziek en ander vertier. En met weer een wereldervaring erbij zeiden we: “Wie goat”. Terug naar Apeldoorn, waar we hebben afgesloten met een gezellige nazit.

Volgend jaar zijn we zo maar weer van de partij.

6 juli 2017

Het is inmiddels een mooie traditie aan het worden:

Voordat de zomervakantie begint geven we een gezamenlijk optreden in artcafé SamSam met Klinkt Goed, onder leiding van Wilco Stronks.

Het was weer een heerlijke zomerse avond, met veel en gezellig publiek en zwoele temperaturen op het podium. De sfeer zat er gelijk in en over en weer werd luidkeels met elkaar meegezongen. Zo wel Klinkt Goed als PowerPop hebben 2 sets van een half uur gezongen. Het publiek is getrakteerd op prachtige nederlandstalige liedjes en stevige popsongs.

PowerPop lichtte al een tipje van de sluier op, van de setlist van het grote concert op 23 juni 2018 in Orpheus door een nieuw nummer te laten horen. De avond werd afgesloten met een gezamenlijk “Blijf bij mij” van Volumia.

De afterparty mocht er ook zijn. Want naast zingen willen en kunnen alle koorleden en hun fans ook swingen.

IMG 59713372

Zaterdag 17 juni zijn we met z'n allen naar Vaassen afgereisd. Sommigen met de auto, andere, wat sportievere koorleden, op de fiets. In de Dorpsstraat was een korenslag georganiseerd voor 7 koren uit de omgeving. Ieder koor mocht twee keer een half uur optreden. PowerPop mocht om 13.30 uur en om 17.30 uur het podium betreden.

Vaassen 4

 

Tussen de optredens door hadden we ook nog tijd voor een fotoshoot aan de zijkant van de Jumbo in Vaassen.  Toen we daar aankwamen, moesten we nog even geduld hebben, omdat er net een grote vrachtwagen zijn spullen stond te lossen. Tot onze grote verrassing, kwam er een medewerker van de Jumbo met een aantal pakken heerlijke waterijsjes naar buiten om onze wachttijd te veraangenamen, zeer attent!

jumbo.jpg

 

Na ons optreden van 16.30 uur was gelijk de prijsuitreiking. PowerPop was de grote winnaar van Korenslag Vaassen! Wat een feest!

 Hoera

 

Naast de geweldige bos bloemen, kregen we ook nog een prachtig geldbedrag. Dit kunnen we heel erg goed gebruiken voor ons concert komend jaar op 23 juni 2018 in de Rabobankzaal van Orpheus!

1e prijs

 

Het was een geweldig leuk festijn! Als er volgend jaar weer een korenslag wordt georganiseerd, is PowerPop zeker weer van de partij!

 

Leuke vermelding in Vaassen online: http://bit.ly/2rAkd1P

 
   

Op 30 mei jl. is een delegatie van popkoor PowerPop naar het Hospice geweest om een cheque van 250 euro te overhandigen aan coördinator mw. Jenny Uulders.

IMG 5496

Het bedrag werd met veel plezier ontvangen, nu kunnen nog een aantal wensen worden vervuld.

De PowerPoppers hebben een rondleiding gekregen door een prachtig huis en hebben de goede sfeer kunnen ervaren.
Hospice Apeldoorn noemt zich een 'bijna-thuis-huis'.
Ze richten hun zorg op mensen in de laatste periode van hun leven. Als de zorg thuis niet meer mogelijk is, bieden zij een alternatief.
Een plek die zo veel mogelijk lijkt op de thuissituatie.

Dit alles dankzij de inzet van meer dan 70 vrijwilligers. Het Hospice is een bijna thuis huis voor 5 gasten. Zeer recent heeft het Hospice een ware make over gekregen, het ziet er werkelijk prachtig uit.

Ellen, lid van PowerPop, werkt als zorgvrijwilliger en heeft het Hospice als goed doel voor PowerPop aangedragen.

Het Hospice is nog op zoek naar vrijwilligers, dus meld je aan!  www.Hospiceapeldoorn.nl

Al vanaf het jaar 2014 verbindt PowerPop zich -voor een periode van 5 jaar- ieder jaar aan een goed doel. Dat betekent dat het koor zich belangeloos inzet en beschikbaar stelt om geld in te zamelen voor een -door onze leden zelf gekozen- goed doel.
Natuurlijk op een manier waar we goed in zijn: Zingen met Power!

Zo zijn eerder Stichting Ambulance Wens, Upendo4kids, Serious Request en het prins Bernhard Cultuurfonds gesteund.

 IMG 5497

Deze maand, mei 2017, is Wilco Stronks 10 jaar aan Powerpop verbonden als dirigent van ons koor. Hiervoor hebben we hem bedankt tijdens de laatste repetitie!

Wilco heeft er met zijn muzikale kwaliteiten en met zijn bijzondere arrangementen voor gezorgd dat Powerpop zich bij haar optredens altijd onderscheidt van andere koren.

De goede samenwerking tussen het koor en de dirigent gaat ook voor het concert op 23 juni 2018 in Orpheus, weer een bijzonder resultaat opleveren.

wilco 10 jaar

PowerPop heeft in 2014 de intentie uitgesproken om ieder jaar geld in te zamelen voor een nieuw goed doel. Door middel van het geven van optredens en het organiseren van activiteiten zamelen we geld in om aan het goede doel te schenken. Het doel wordt ieder jaar door de leden gekozen door middel van stemmen. En zoals altijd gelden de meeste stemmen.

In de Algemene Ledenvergadering van 22 maart jl. hebben de leden van PowerPop gestemd voor het goede doel voor 2017. De doelen worden voorgedragen door de leden. Er was dit jaar keus uit vier verschillende doelen.
De meeste stemmen vielen op het Hospice Apeldoorn.

VAN HARTE GEFELICITEERD!

Hospice logo hospiceApeldoorn is een 'bijna-thuis-huis'. Ze richten hun zorg op mensen in de laatste periode van hun leven. Als de zorg thuis niet meer mogelijk is, bieden zij een alternatief. Een plek die zoveel mogelijk lijkt op de thuissituatie. Dit alles dankzij de inzet van 70 vrijwilligers.

De dagelijkse leiding in het hospice is in handen van professionele coördinatoren. Zij zorgen ervoor dat vrijwilligers, verpleegkundigen, artsen en andere zorgverleners samen één team vormen. Zij zijn het aanspreekpunt voor familie en naasten.

De Stichting Vrienden van Hospice Apeldoorn ondersteunt het werk van Hospice Apeldoorn financieel en materieel. Dit is als enige doelstelling van de Stichting in de statuten vastgelegd. De Stichting stelt zich ten doel gelden te verwerven voor de tekorten in de exploitatie.

Daar werkt PowerPop graag aan mee!

Hospice Apeldoorn zal binnenkort een cheque van 250 euro in ontvangst nemen namens PowerPop. In verband met de voorbereidingen op ons concert in 2018 worden dit jaar geen aparte acties gehouden.

Wil jij Hospice Apeldoorn ook financieel steunen? Ga naar www.hospiceapeldoorn.nl en kijk wat ze allemaal doen en hoe je ze kunt steunen. Of kom naar de activiteiten van PowerPop. Die kun je vinden in onze agenda.

 

 

De Anjeractie: dit is de collecte-actie van het Prins Bernhard Cultuurfonds.
Naast een collecte door collectanten die aan de deur een bijdrage vragen voor cultuur in Nederland, is er ook een digitale collecte.
Mede door deze giften kan het Cultuurfonds ieder jaar meer dan 3.500 projecten ondersteunen. 
Omdat ons gezellige koor PowerPop het belangrijk vindt dat culturele uitingen mogelijk worden gemaakt, steunen wij het Prins Bernhard Cultuurfonds.
Daarom doen we mee aan deze digitale collecte.
Een mooie bijkomstigheid is dat wij een deel van de opbrengst mogen houden voor onze eigen clubkas.
Dat geld is uiteraard heel erg welkom met het oog op ons jubileumconcert op 23 juni 2018 in Orpheus!
Als je ervoor voelt, kun je dus het Prins Bernhard Cultuurfonds én PowerPop tegelijkertijd een heel groot plezier doen met een gift!
Met elke bijdrage, hóé klein ook, zijn we heel blij!! Geen geleur aan de deur, maar via onderstaande link vanaf je luie stoel te doen.

https://gelderland.anjeractie.nl/club/popkoor-powerpop

Doe mee!  

                                                   foto van Popkoor Powerpop.

Er zijn van die plekken waar je als amateurkoor alleen van kunt dromen er ooit te mogen optreden.
Op zaterdag 14 januari 2017 werd zo’n droom werkelijkheid. Powerpop trad op in Paradiso Amsterdam. Op hetzelfde podium waar grootheden hebben opgetreden als the Police, David Bowie en the Rolling Stones mochten wij optreden en hebben dat met overtuiging gedaan.

Voordat ons optreden wordt beschreven, even iets over de voorgeschiedenis:
Al diverse jaren probeert Powerpop voet aan de grond te krijgen in de hoofdstedelijke poptempel. Dat is twee jaar geleden voor het eerst gelukt, toen kwamen we nog niet verder dan het kleine podium. Omdat we ons als koor sterk ontwikkeld hebben in zang, beweging en uitstraling, lag nu het hoofdpodium op ons te wachten. Bij eerste binnenkomst van de zaal werd duidelijk dat de lat hoog laag. Een stampvol Paradiso, zowel de zaal als beide balkons compleet gevuld met als altijd kritisch Amsterdams publiek.

Iedereen gebruikte het anderhalf uur voor aanvang om op eigen manier ontspanning te vinden voor het optreden. Dat was een biertje in de stad of in Paradiso andere koren bekijken ter inspiratie. Om 16.50 uur het podium op om ons miniconcert te geven. Vier welgekozen nummers, te beginnen met een a capella uitvoering van Daylight, van Maroon5 via nummers van Coldplay en Jess Glynne naar een spetterende afsluiting met No Good in Goodbye van the Script.
Wat een kik geeft het om te horen en te voelen dat de nummers lekker gaan en dat het gezien en gehoord wordt.
En wat is het lekker om na elk nummer een enthousiast Paradiso te horen klappen en juichen en niet voor de vorm maar omdat we echt een optreden gaven dat er uitsprong: heerlijk.

We hebben het applaus dankbaar in ontvangst genomen.

Eigenlijk met vier nummers veel te kort, maar het was de reis naar Amsterdam volledig waard.
Powerpop heeft zichzelf optimaal gepresenteerd. De reis terug naar huis was opvallend rustig, alsof we allemaal in stilte aan het nagenieten waren. Zo’n dag maakt weer duidelijk hoe lekker het is onderdeel te zijn van deze leuke groep mensen.

paradiso.JPG

Zaterdag 17 december, met ons koor zingen in Arnhem, de 4e editie van de Top 2000!IMG 20161217 WA0002

We begonnen in theater Luxor LIve,waar bij binnenkomst gelijk een gezellige sfeer hing. We mochten als derde koor het podium betreden,  de verwachtingen waren hoog gespannen.

Het optreden dat we in Luxor Live gaven, zou worden beoordeeld door een vakkundige jury. Dat is voor ons als koor prettig, zodat we weten hoe we overkomen op publiek en ons daar zonodig in kunnen verbeteren. Maar het zorgt ook voor gezonde zenuwen en dat maakt iedereen scherp.

IMG 20161218 WA0015

 

Daarna hebben we nog in Grand Café Mahler gezongen, ook een mooie en gezellige locatie. Omdat hier geen jury was, ging het zingen hier wat meer ontspannen en konden we helemaal los gaan!
Als laatste zongen we “Blijf bij mij”, waardoor de power van ons koor
weer even lekker werd neergezet!

 

Terug in het Luxor-theater, konden we nog even genieten van andere koren. Daar waren super-gave koren bij. Ieder koor heeft zo zijn eigen stijl en repertoire. Erg leuk om naar te kijken.

Om18:00 uur was de prijsuitreiking en kregen alle koren een korte beoordeling.

 Al met al hebben we een gezellige en leerzame middag gehad en weten we waaraan we in de toekomst kunnen gaan werken. Wat in ieder geval als een paal boven water staat, is dat we een beregezellig koor hebben!

We gaan naar Paradiso!

Het is gelukt: Onze aanmelding is gehonoreerd en we gaan naar Paradiso!!

paradiso2 2

  

Waar ooit de Rolling Stones en vele andere grootheden optraden

- in dé poptempel van Nederland-

zullen wij op zaterdag 14 januari 2017

laten zien en horen dat zingen onze passie is!

Met een spetterende setlist van een mooie selectie van songs gaan we optreden voor -met name- andere koorzangers uit heel Nederland die ter gelegenheid van de 31e editie van de Paradiso Korendagen eveneens zijn ingeloot om deel te nemen.

En nog wel in de grote zaal: prachtig, met zijn twee verdiepingen met balkons, trappen en glas-in-loodramen.

Het belooft een fantastische ervaring te worden!

Elk van de 140 koren krijgt 15 minuten om hun kunsten te vertonen op zaterdag en zondag 14 en 15 januari. Entree kost €3,= en mogelijk kun je tegen een prettig tarief wel een plek bemachtigen in onze bus.

Lees straks in januari ons verslag!

 

Feestje!

Ook de laatste weken van 2016 zitten we niet stil:image003

op 26 november treden we op in de feesttent bij PowerPop- alt en -bestuurslid Willeke
die dan haar 60ste verjaardag viert.
Allemaal zijn we uitgenodigd en uiteraard zullen we extra goed van ons laten horen…..
                                                                                                                                 

 image005

Op zaterdag 17 december zal PowerPop deelnemen aan de Top 2000 Popkorencontest in Arnhem waar we in de grote zaal van het Luxor Live theater gaan optreden voor een deskundige jury en daarna nog eenzelfde optreden ten beste geven in de mooie stationshal van NS Arnhem.
1e optreden: Luxor Live:   13.10 – 13.35 uur
2e optreden: Grand café Mahler: 14.30 - 14.55 uur.

Kijken en luisteren naar andere koren kan tot 18 uur, dan volgt de prijsuitreiking.

Enne…. mochten we winnen …dan zingen we uiteraard nóg een mooi nummer!

Van de site Top 2000 Arnhem:

In de week voor Kerst staat Arnhem voor de zesde maal in het teken van het grootste radio- en muziekevenement van Nederland; de TOP 2000.

Van 17 t/m 23 december 2016 kun je genieten van events rond de 2000 mooiste popliedjes aller tijden.

Op zaterdagmiddag 15 oktober waren wij -16 PowerPoppers- het ‘live-cursusmateriaal’ bij de Workshop PA Techniek basis in De Hooge Weye in Beekbergen.

Van half 3 tot 5 uur  hebben wij een paar gezellige uurtjes gehad terwijl de cursisten hun ’s ochtends geleerde theorie om een koor te versterken, dit nu in de praktijk mochten uitoefenen. Heel leerzaam voor de cursisten en ook voor ons als zangers een goede ervaring. Sommigen van ons namen de gelegenheid te baat om eens door een koptelefoon het versterkt geluid van het gezang te beluisteren en dat leverde voor de rest van ons vooral aangenaam verraste reacties en blikken op!     

 

IMG 1586128 PA workshop 2016

Tja, ook geluidstechniek kan heel belangrijk zijn bij koorzang.

PowerPop heeft 6 weken zomerstop, maar dat betekent niet dat we 6 weken niets doen voor het
koor! We gaan in de basisschool-vakantieperiode inderdaad niet repeteren of optreden, maar een
flink aantal leden laat hun activiteiten voor het koor gewoon doorgaan, zij het op een lager pitje.
 
Om het geld voor ons grote concert, t.g.v. ons 20 jarig jubileum dat in mei 2018 plaatsvindt, bij elkaar
te krijgen hebben we een groot aantal acties gepland.
En dat we nergens te beroerd voor zijn blijkt wel uit het feit dat we zelfs in de vakantieperiode,
afvalprikken bij de Zwarte Cross in Lichtenvoorde!
 
Klein Zwarte Cross 24 juli 38    De organisatie van de Zwarte Cross gunt het verenigingsleven
    een extra centje in de clubkas, dus voor 5 euro per persoon
    per uur, kan je bij hen aan de slag.
    Helaas was er dit jaar voor ons slechts voor 8 mensen het
    karweitje afvalprikken, maar we hebben het toch met beide
    handen aangegrepen. Door onze deelname in 2016 zit
    PowerPop in hun bestand, volgend jaar horen we er dan
    helemaal bij en krijgen we andere klusjes.
 
En ach, als je met een groepje PowerPoppers op stap bent heb je altijd schik. We begonnen
’s ochtends gezamenlijk bij één van de leden met koffie. In 2 auto’s naar Lichtenvoorde, en aan de slag.
In een mooi werk-t-shirt met opdruk Zwarte Cross 2016. Omdat wij op de laatste dag van de Cross
werkten mochten we het shirt houden. Sowieso is de organisatie gul, we kregen vooraf n.l. ook
allemaal een vrijkaart om de Zwarte Cross te bezoeken op een andere dag dat je werkt. Ook van eten
en drinken word je op je werkdag goed voorzien.
                                         Klein Klaar voor aanvang      
                         
En het is ook wel een belevenis hoor, zo’n dagje bij zo’n festival. We troffen super mooi en warm
weer. Het afvalprikken was eigenlijk onbegonnen werk, want je had nauwelijks een paar vierkante
meter gedaan, en als je dan achterom keek lag alles al weer vol met bierbekers,
eetbordjes/schaaltjes, ijspapier etc. etc.
Maar ondertussen kon je genieten van de verschillende soorten muziek, van de stunts met de
motoren en vooral van het festivalpubliek. Menigeen vroeg of het wel zin had wat we deden, maar
we kregen ook enorm vaak te horen: Goed bezig zeg!! Respect!!
Eén festivalganger gaf zelfs 20 euro voor ons koor, omdat hij het mooi vond dat we dit samen deden
voor ons cluppie. Kijk, da’s gauw verdiend!
En zo komt er dan toch best nog snel een einde aan zo’n werkdag. Samen weer naar huis, waar we de
dag afsloten met een heerlijk koud biertje en wijntje.
Toch weer een paar honderd euro verdiend, om ons jubileumconcert straks tot iets moois te maken!
Ga naar boven